Superposte kulki kokosowe z migdałami
Ten bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser świetnie sprawdzi się również jako jadalny element dekoracji ciast (na zdjęciu).
Składniki na kulki kokosowe (8-10 sztuk):
200 g masy kokosowej (pół puszki)
150 g płatków jaglanych
8-10 migdałów
ok. 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady
Uwaga, masa kokosowa jest bardzo słodka! Nie jest to produkt ani zdrowy, ani dietetyczny ;)
Przygotowanie:
Wymieszaj masę kokosową z płatkami jaglanymi, a następnie uformuj kulki, wkładając w środek każdej migdał. Zetrzyj czekoladę na najdrobniejszych oczkach tarki, by uzyskać proszek czekoladowy, w którym obtoczysz kulki. Gotowe kulki zjedz 😋 albo odstaw na kilka godzin do lodówki (będą bardziej zwarte).
Komentarze
Prześlij komentarz