Superposte kulki kokosowe z migdałami

 

    

Ten bardzo prosty i szybki w przygotowaniu deser świetnie sprawdzi się również jako jadalny element dekoracji ciast (na zdjęciu).

Składniki na kulki kokosowe (8-10 sztuk):

200 g masy kokosowej (pół puszki)

150 g płatków jaglanych

8-10 migdałów

ok. 1/4 tabliczki gorzkiej czekolady

Uwaga, masa kokosowa jest bardzo słodka! Nie jest to produkt ani zdrowy, ani dietetyczny ;)

Przygotowanie:

Wymieszaj masę kokosową z płatkami jaglanymi, a następnie uformuj kulki, wkładając w środek każdej migdał. Zetrzyj czekoladę na najdrobniejszych oczkach tarki, by uzyskać proszek czekoladowy, w którym obtoczysz kulki. Gotowe kulki zjedz 😋 albo odstaw na kilka godzin do lodówki (będą bardziej zwarte).

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pączki

Kremowy ramen

Pikantny bulion azjatycki